Drivers-Open - Katrineholms Motorklubb - IdrottOnline Klubb

Drivers-Open

Katrineholms Motorklubb bjuder in till "Drivers Open", Lördagen den 11 Aug kl.14-17, Terminalgatan 7 - ingår i Katrineholmsveckan 2018.

ANMÄLAN FINNS HÄR!

Drivers Open
Rally med din privatbil ?

Jo, nu ger Katrineholms Motorklubb allmänheten chansen att prova en rallysprintsträcka på asfalt under Katrineholmsveckan. Alla med körkort (eller från 16 år med giltigt körtillstånd) har nu möjligheten att med egna bilen köra/testa en Rallysprintsträcka på tid.

Detta sker på något som kallas "Drivers Open", och är sanktionerat och försäkrat av Svenska Bilsportförbundet som en "prova-på-verksamhet" för Bilsport och Rally i synnerhet, då man tävlar en och en, på tid på en vägsträcka, i detta fall på asfaltsunderlag på ett inhägnat industriområde.

Som nämnt, så är det försäkrat för alla deltagande avseende ev.personskador - tyvärr kan vi inte försäkra fordonen - utan du kör på egen risk med ditt fordon, du väljer själv hur hårt du vill satsa.

Vägsträckan är utformat så att det inte går jättefort, kanske 70-80 km/h och med kluriga passager att ta sig igenom, ungefär som på en riktig Rallysträcka.

Alla får köra vägsträckan 2 gånger, och båda tiderna räknas ihop.

Sen kommer det kluriga, bilens vikt/effekt enligt Transportstyrelsens regbevis utgör en del i ett handikappsystem där tiden multipliceras med ett jämförelsetal på mellan 0.88 till 1.08 (4wd ger + 0,03 extra. Bil med diffbroms ger + 0.05). Därav skapas ett handikappsystem som kanske ger att det inte är bilen som är den viktiga komponenten, utan det är förarens skicklighet som fäller avgörandet.

Grundkraven för att delta: Körkort (eller minst 16 år med giltigt körtillstånd).

Ett fordon/personbil (ej Cabriolet eller lätt lastbil/buss) som är gatgodkänt i trafik, besiktigat och försäkrat med minst trepunktsbälte. Hjälm (minst typ för moped) och heltäckande klädsel (långbyxor och långärmad tröja under körningen). Du kan vara själv i bilen eller ha en passagerare/codriver med dig - samma säkerhetskrav gäller för denne såklart.

Vi kör detta på Lördagen den 11 Aug vid Terminalgatan 7 (g:a Gullfiber, bakom Inferno - infart från Österleden) mellan kl.14-16.30. Prisutdelning blir det kl.16.50, för givetvis skall vi kora stans snabbaste förare i "Drivers Open". Samling senast kl.13.30 för registrering och genomgång.

Vi tror vi kan ta emot max 40 st, och vill du garantera dig en plats rekommenderar vi dig att anmäla din via www.kmk.nu - vi kommer även att ta emot drop-in i mån av plats. Kostnad: Helt Gratis så klart!

Hela det inhägnade området är publikfritt, men man kan stå utanför staketet och se riktigt bra.

Så varmt välkomna Lör 11 Aug - då kör vi "Drivers Open"

Arrangör: Katrineholms MotorklubbThis is a mailto link
KMK/Crister Nystrand – 0737190100
KMK/Leif Fredriksson - 0705915739

Hela denna sida/info som pdf, läs här!

Uppdaterad: 02 AUG 2018 19:51
Skribent: Crister Nystrand

Bokning av Klubblokalen.

Bokning av Släpvagn.
(Info släpvagn)

Bokning av WC/Duschvagn.

Möt oss på Facebook!

Tänk gärna på fonden och alla
bidrag tas tacksamt emot!
Nu finns ett riktigt BG: 790-7249
Lämna in förslag på stipendiat

Stöd KMK om du spelar!
Gräsroten för KMK