Hoppa till sidans innehåll

David Arhusiander - 2017-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond

29 NOV 2017 21:14
  • Skapad: 29 NOV 2017 21:14

David Arhusiander, 2017-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond

26-årige David Arhusiander, tar steg för steg mot en codriverkarriär på toppnivå - med utlandsrace i sikte, där har vi 2017-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.

En minnesfond förvaltad av Katrineholms Motorklubb utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gång går det till en ung men redan meriterad codriver tävlande för Jämtlands MK, en mycket uppskattad kille i rallysverige med ett SM-silver och ett JSM-silver i sin karriär.
David är flitigt anlitad av många svenska rallyåkare/team, och beröms för att vara en mycket noggrann och grymt fokuserad teammedlem. Han är helt säkert sveriges mest beresta codriver, då han oftast har 60 mil eller mer till varje tävling, då han bor och jobbar i Östersund. Och för att ännu bättre kunna kombinera jobb och codriverdelen, så har från hösten ett eget företag/AB i Bygg o Kakelbranschen. Så inställningen är fullt fokus mot en bilsportkarriär.

Sin bilsportkarriär började han hemma i Östersundstrakten, lite av en slump då han inte har några bilsportare i familjen, och han börjar som kartläsare till Oskar och Anton Brorsson runt 2012/2013.
Under 2014 sker samarbetet på mera fast basis med Anton Brorsson, under 2015 blir det JSM-tävlande med Patrik Adolfsson. Stora SM-lyftet sker under 2016 där han tillsammans med Anders Karlsson blir 2:a i SM otrimmat 4WD.
2017 blir det ytterligare JSM-framgångar då han i par med Emil Karlsson blir 2:a i JSM Trimmat, och han hinner även med att bli 2:a i Svenska Rallycupen med Isac Nordström.

- Oj vad häftigt, säger en klart överraskad David när vi når honom via telefon, - Fantastiskt roligt att bli uppmärksammad med ett sådant pris, man är hedrad och smått chockad, men framför allt väldigt glad såklart avslutar David Arhusiander hemma i Östersund.

Han har fått omdömet som en väldigt noggrann, lugn, kunnig och mycket engagerad codriver som alltid har koll på läget i och utanför bilen.
2018 kommer att bli ett spännande år, när han nu kliver in som ordinarie codriver hos framtidslöftet Elias Lundberg, och där det då även står utlandsuppdrag och egna noter på schemat.

Vi önskar ett stort fortsatt lycka till.

Skribent: Crister Nystrand
Epost: Adressen Gömd

Bokning av Klubblokalen.

Bokning av Släpvagn.
(Info släpvagn)

Bokning av WC/Duschvagn. 


Möt oss på Facebook!


Tänk gärna på fonden och alla
bidrag tas tacksamt emot!
Nu finns ett riktigt BG: 790-7249
Lämna in förslag på stipendiat
This is a mailto link 


Stöd KMK om du spelar!
Gräsroten för KMK

Postadress:
Katrineholms MK - Bilsport
Lövåsvägen 18, nb
64147 Katrineholm

Besöksadress:
Lövåsvägen 18, nb
64147 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 070-6555840
E-post: This is a mailto link

Se all info